Gastronomia

Uzależnienie trwa – Pasja Smaku

Pisać o Pasji po moich znajomych gurmandzistach bywałych w świecie i w Koluszkach trochę nie wypada. Ale muszę.

Nazywam się Andrzej i jestem uzależniony. Od bitek wołowych i gulaszu. Od szczawiowej i żurku. Od schabowego i roladek. Od kiełbasy białej i kiełbasy firmowej. Od serdelków i tatara. Od barszczu i gulaszowej. I od ogórków. I od zmrożonej… wróć. Od tego ostatniego nie (bo ostatnio zdarza mi się wpadać wyłącznie w porze lunchu poirytowany korkami w pobliskiej Alei Prymasa), ale idealnie schłodzona Żytnia albo przepalanka podana w _tym_ miejscu do _takich_ potraw jest naprawdę idealnym dodatkiem.

Warto pamiętać, że od piątku do niedzieli w weekendy Pasja Smaku jest czynna całą dobę (stan na styczeń 2012) za to w poniedziałki odpoczywa do północy. W weekendy można spróbować pączków wypiekanych na miejscu, ale wierzcie mi, zjedzenie dwóch na raz będzie dla Was nie lada wyzwaniem.

Kaszpir

 

Pasja Smaku
Warszawa, ul. Żytnia 64
tel. (+48) 22 632 10 72
czynne 11-22, pt, sob 13-23:45, niedz. – nieczynne