Gastronomia

Helwecka masakra w krainie scyzoryków

Gdy zamawiasz parówki po szwajcarsku w bufecie Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach i zastanawiasz się, gdzie Szwajcarzy je ukryli. 

Po głębszej analizie odszukałem następujące niewątpliwie  helweckie elementy tego dania:
– prażoną cebulkę
– kapustę pekińską,
– pomidory,
– ogórek konserwowy,
– ogórek gruntowy

i w końcu na samym spodzie dwie parówki z obfitą zawartością MOM (to pewnie z krów Milka) wraz z plasterkiem żółtego sera świeżo muśnięte temperaturą z mikrofali i przyklejone do papierowej tacki a wszystko to solidnie unurzane w trzech faneksowych sosach: majonezowym, duńskim oraz keczupie.

En guete!

 

Bufet w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym
Kielce, ul. Grunwaldzka 45
czynny 9-17, sob, niedz. 10-17
Facebook