Gastronomia

Kulinarny subiektywizm polany ciężkim dowcipem i doprawiony nutą sarkazmu

GastronomiaNews

Z Kur Warszawa słynie

Dwa lata temu jakiś głodny foodtruckowiec otworzył swój pierwszy lokal w Warszawie, w którym zaczął serwować dania na bazie kury. Skrzydła i piersi w glazurze, tempurze,

Read More
Gastronomia

Wrocławski Festiwal Piwa, czyli Kaszpir na gościnnych występach

Ponieważ nie znoszę piwa, wybrałem się na jubileuszową 10. edycję Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa. Po raz pierwszy była współorganizowana przez moich dobrych znajomych Gosię i Tomka

Read More
GastronomiaKultura

Baczewski w Warszawie

Zakochałem się. Po raz drugi. Moja pierwsza miłość odwzajemniła się cudowną kuchnią, pysznymi nalewkami, nienaganną obsługą i przepięknym wystrojem przy ulicy Szewskiej

Read More
Gastronomia

Uzależnienie trwa – Pasja Smaku

Pisać o Pasji po moich znajomych gurmandzistach bywałych w świecie i w Koluszkach trochę nie wypada. Ale muszę. Nazywam się Andrzej i jestem uzależniony. Od bitek wołowych i gulaszu. Od szczawiowej i żurku.

Read More