Zapiekanka i bułka z pieczarkami. iKropka
Ostatnio Żorża naszło na wspomnienia ze swojej gastronomicznej przeszłości. Postanowiłem i ja powspominać wraz z moim wujkiem Alzheimerem to, co pamiętam z czasów, gdy w sklepach na półkach
Czytaj dalejKulinarny subiektywizm polany ciężkim dowcipem i doprawiony nutą sarkazmu
Ostatnio Żorża naszło na wspomnienia ze swojej gastronomicznej przeszłości. Postanowiłem i ja powspominać wraz z moim wujkiem Alzheimerem to, co pamiętam z czasów, gdy w sklepach na półkach
Czytaj dalejKiedy Dima (właściciel działającego od kilku lat Hamburgera z Karaibów) poinformował, że otwiera lokal wegański, myśleliśmy że upadł na głowę. Ale kiedy po niecałych trzech miesiącach nieopodal
Czytaj dalejDwa lata temu jakiś głodny foodtruckowiec otworzył swój pierwszy lokal w Warszawie, w którym zaczął serwować dania na bazie kury. Skrzydła i piersi w glazurze, tempurze,
Czytaj dalejGdy zamawiasz parówki po szwajcarsku w bufecie Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach i zastanawiasz się, gdzie Szwajcarzy je ukryli.
Czytaj dalejPonieważ nie znoszę piwa, wybrałem się na jubileuszową 10. edycję Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa. Po raz pierwszy była współorganizowana przez moich dobrych znajomych Gosię i Tomka
Czytaj dalejZa taki tekst przed złożeniem zamówienia można tutaj nieźle oberwać patelnią. Ale jako podsumowanie tego, co zrobił Timi z jego ekipą w Warszawie nadaje się
Czytaj dalejZakochałem się. Po raz drugi. Moja pierwsza miłość odwzajemniła się cudowną kuchnią, pysznymi nalewkami, nienaganną obsługą i przepięknym wystrojem przy ulicy Szewskiej
Czytaj dalejA więc jednak piekło zamarzło. Kiedyś postawiłem tezę, że food trucki się skończą wtedy, gdy powstanie pierwszy samochód serwujący pajdę chleba ze smalcem, bigos albo zakręconego
Czytaj dalejSą takie miejsca, które odwiedzać trzeba. Bo za ich powstaniem stoją ciekawe historie, marzenia. Najpierw pomysł by coś zmienić, potem ogromne samozaparcie,
Czytaj dalejAlbum poświęcony kulinarnym wyczynom szefów kuchni pokładowej gastronomii kolejowej w całej Europie.
Czytaj dalejPosiłek w cenie?! W autobusie?! W Polsce?! A jednak #dasię – w Sfera Platinum w klasie niższej podczas porannego kursu Poznań-Warszawa podawana jest kanapka śniadaniowa oraz gorący
Czytaj dalejTo się musiało tak skończyć. Wszystko wskazywało, że tak dalej już nie będzie. Gwiazda kanału YouTube, właściciel food truckowych marek Pot Spot i Wing Spot postanowił
Czytaj dalejZakochałem się. Ten kraj mnie urzeka, dziewczęta uwodzą a kuchnia kusi. Nie mogłem sobie zatem odmówić przy kolejnej wizycie we Lwowie odwiedzin w jednej
Czytaj dalejDawno dawno temu w czasach realnego socjalizmu istniał we Wrocławiu bar „Witek”. I co? I na szczęście istnieje do dziś. Od lat niezmiennie na Wita Stwosza zaprasza swoich
Czytaj dalejPisać o Pasji po moich znajomych gurmandzistach bywałych w świecie i w Koluszkach trochę nie wypada. Ale muszę. Nazywam się Andrzej i jestem uzależniony. Od bitek wołowych i gulaszu. Od szczawiowej i żurku.
Czytaj dalej